Royaal Rotterdam
 
Logo_RR-02.png

nu in verkoop!

 
9b.png
 

25 juni 2019

Foto rapportage

Hieronder treft u enkele foto’s gemaakt tijdens het bouwproces.


20 mei 2019

Nog enkele villa's vrij beschikbaar

Er is heugelijk nieuws! De verkoop van de 22 exclusieve villa’s op het mooiste plekje van Park 16Hoven verloopt goed. Eind maart zijn de villa’s officieel in verkoop gegaan en nu, nog geen 4 maanden later, kunnen we melden dat de voorbereidingen voor de realisatie van de eerste 12 villa’s in volle gang zijn. De omgevingsvergunning is aangevraagd en naar verwachting worden de heiwerkzaamheden medio oktober uitgevoerd. We gaan vaart maken!


Van de 10 resterende villa’s staat inmiddels een deel onder optie en er zijn nog enkele villa’s vrij beschikbaar. Afhankelijk van het verkooptraject worden ook deze villa’s in een volgende fase gerealiseerd. Ga bij interesse dus snel naar de website en bekijk het actuele woningaanbod of neem contact op met Ingrid Keijzer van Velthaak&Keijzer Makelaars/Taxateurs of Max de la Court van Voorberg NVM Makelaars. Zij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag op weg bij het customizen van uw nieuwe villa.


29 maart 2018

VERKOOP GESTART!

Op deze website zijn alle details over de villa's en het plan te downloaden. Heeft u uw droomvilla gevonden? Schrijf u dan in via het formulier 'inschrijving'.  


14 maart 2018 

exclusieve voorverkoop gestart!

Van 14 tot en met 28 maart vindt de exclusieve voorverkoop plaats. Een ieder die zich heeft aangemeld op de website van Royaal Rotterdam ontvangt een e-mail met inschrijfcode. Heeft u zich nog niet aangemeld, maar wilt u wel deelnemen aan de exclusieve voorverkoop, meld u dan alsnog aan. U ontvangt vervolgens een inschrijfcode in uw mail-box. Vanaf 30 maart nemen de makelaars contact op met degene die zich ingeschreven hebben. 


februari 2018

update & planning 3

Momenteel zetten wij de puntjes op de i om eind maart/begin april 2018 in verkoop te kunnen gaan. Wél hebben we nu al informatie beschikbaar om alvast een tipje van de sluier op te lichten!

Royaal
De villa’s in het project Royaal Rotterdam doen hun naam eer aan. Het worden echt royale villa’s op royale percelen. Zo hebben de villa’s een woonoppervlakte (GO) van 200 tot 270 m2 en varieert de bruto inhoud van 890 tot maar liefst 1.200 m3. Het zeer royale woonoppervlakte is ook nog eens optioneel uit te breiden. De percelen variëren van 430 tot 1.050 m2.

Groot, groter, grootst!
De 22 unieke villa’s van Royaal Rotterdam bestaan uit 6 families, Royaal 1 t/m 6 genaamd. Via deze link tonen wij u van elke 'familie' de basis concept plattegronden. Bij elke villa is veel variatie mogelijk en ruimte voor uw specifieke wensen. Zodra de verkoopdocumentatie gereed is, zijn ook deze indelingsvarianten beschikbaar.

Duurzaam.jpg

Energiezuinig en comfortabel
In de vorige update stond beschreven dat de villa’s van Royaal Rotterdam worden ontwikkeld als energiezuinige en comfortabele woningen, voorzien van een warmptepompsysteem met bodembronnen voor verwarming én koeling. De warmtepomp gebruikt in tegenstelling tot een HR CV-ketel uitsluitend elektriciteit. De villa’s worden dan ook niet voorzien van een gasaansluiting. U heeft het waarschijnlijk al meegekregen in het nieuws, gasloos bouwen moet de nieuwe trend worden bij nieuwbouwwoningen. Royaal Rotterdam voldoet daar nu al aan!


Vogelensangh
Wij hebben gekozen voor 4 bijzondere gevelsteensorteringen van de fabriek Vogelensangh. Al bijna 100 jaar bakt de steenfabriek van Vogelensangh op ambachtelijke wijze de enige echte kolengestookte bakstenen van Nederland. Dat maakt deze stenen robuust, authentiek en uniek. Inmiddels zijn er van de gekozen stenen ook zogenaamde steenpanelen gemaakt. Op de foto hieronder ziet u deze panelen. Hier ziet u ook de afwisseling in de toe te passen metselwerkverbanden. Het grootste gedeelte wordt gemetseld in wildverband, maar in alle villa’s komen banen in tegelverband terug. In dit zogenaamde tegelverband lopen zowel de horizontale als verticale voegen door.

RR Stenen uitzoeken-bew.jpg

Start verkoop
Wij zijn momenteel alle benodigde informatie aan het vergaren om de verkoopbrochure te kunnen opstellen en laten drukken. Naar verwachting starten wij eind maart/ begin april 2018 met de officiële verkoop.
 
Een ieder die zich heeft aangemeld op de website van Royaal Rotterdam wordt echter binnen enkele weken al exclusief in de gelegenheid gesteld om in aanmerking te komen voor de villa van zijn/ haar voorkeur, dus nog voor de officiële start verkoop. Wij zetten dan de complete verkoopdocumentatie op een digitaal platform. Zodra dat moment is aangebroken, ontvangt iedereen die aangemeld staat van ons een e-mail. Daarin ook de uitleg hoe u dit platform bereikt.


december 2017

update & planning 2

Waar staan we nu?
Op dit moment staat het straatbeeld vast. Er komen 22 villa’s verdeeld over 4 twee-onder-één-kapvilla’s, 2 schakelvilla’s (garages aan elkaar) en 16 vrijstaande villa’s. 14 van de 22 villa’s worden uitgevoerd met een karakteristieke kap. De overige 8 villa’s worden voorzien van een plat dak. Naast het gevarieerde ‘kappenlandschap’ zorgt de keuze voor 4 bijzondere gevelsteensorteringen van de fabriek Vogelensangh voor een zeer fraai straatbeeld. Al bijna 100 jaar bakt de steenfabriek van Vogelensangh op ambachtelijke wijze de enige echte kolengestookte bakstenen van Nederland. Dat maakt deze stenen robuust, authentiek en uniek.

Royaal en hoogwaardig afgewerkt
De royale villa’s variëren in grootte van ca. 200 tot 265 m2 gebruiksoppervlakte exclusief de garage. De kwaliteit van de royale villa’s is bijzonder hoog. Naast de prachtige gevelstenen hebben wij voor de villa’s, die standaard beschikken over 2 badkamers, een hoogwaardig pakket aan wand-/ vloertegels en sanitair van gerenommeerde merken samengesteld.
 
Energiezuinig en comfortabel
De villa’s van Royaal Rotterdam worden ontwikkeld als energiezuinige en comfortabele woningen. Elke villa wordt voorzien van een warmptepompsysteem met bodembronnen voor verwarming én koeling. Om dit systeem optimaal te laten functioneren wordt naast de warmtepomp ook gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning toegepast en is de gehele villa voorzien van vloerverwarming. De warmtepomp gebruikt in tegenstelling tot een HR CV-ketel uitsluitend elektriciteit. De villa’s worden dan ook niet voorzien van een gasaansluiting. In 2021, aan het einde van deze kabinetsperiode, worden nieuwbouw woningen in de regel niet meer met gas verwarmd. De villa’s in Royaal Rotterdam voldoen dus al aan deze ambitie.
 
Het is een hele puzzel om alle programmatische wensen (in functie en oppervlakte), ook in combinatie met de duurzame installatie, in te passen. Deze puzzel nadert zijn voltooiing. Wij hadden gehoopt u dit jaar nog de concept plattegronden te kunnen tonen. Dat is helaas net niet gelukt. In de komende nieuwsbrief informeren wij u over de plattegronden.
 
Planning start verkoop en bouw
Het is de verwachting om in het eerste kwartaal van 2018 te starten met de verkoop. Dan is ook alle verkoopdocumentatie van de verschillende woningtypen beschikbaar. Als alles volgens planning verloopt, start de bouw na de zomervakantie van 2018.

Tot zo ver de tussenstand. Zodra er weer nieuws te melden is leest u dat hier en op Facebook. Het nieuws in uw mail ontvangen? Schrijf u dan hier in.


oktober 2017

update & planning 1

Nieuwsberichten
Wij kunnen ons voorstellen dat het voor u best lang stil is gebleven voordat u verdere informatie over het plan ontvangt en dat het lastig is zicht te krijgen op het proces dat gaande is, terwijl wij zeker niet stil hebben gezeten. Middels deze en volgende nieuwsberichten willen wij u graag op de hoogte brengen van hetgeen wij achter de schermen aan het voorbereiden zijn, zodat u inzicht krijgt in wat u wanneer kunt verwachten.

In dit bericht lichten we een tipje van de sluier op van het afwisselende straatbeeld en geven we een inkijk in het proces. Nog voor het einde van het jaar zullen wij in een volgend nieuwsbericht nader ingaan op de concept plattegronden en de definitieve verkaveling. In het begin van het nieuwe jaar nodigen wij u graag uit voor hetgeen waar wij nu hard voor aan het werk zijn: de start verkoop van de villa’s. 
 

Waar staan we nu?
Vanaf het moment dat wij overeenstemming hebben bereikt met de gemeente over de aankoop van de locatie hebben wij de website www.royaalrotterdam.nl gelanceerd. Daar heeft u zich kunnen inschrijven, maar daar heeft u ook kunnen aangeven wat uw woonwensen zijn. Dat waarderen wij zeer. Naast de randvoorwaarden en bestemmingsplanregels die wij van de gemeente hebben meegekregen, zijn uw woonwensen namelijk onze inspiratie om de villa’s te ontwerpen. Dit doen wij samen met de architecten van MIX Architectuur www.mix-architectuur.nl.

Het ontwerpen van een bijzondere villalaan als deze vraagt best wat puzzelwerk. Hoe groot moeten de villa’s zijn, wat voor ruimtes zijn gewenst in de woning, wat voor bouwstijl past binnen de randvoorwaarden van de gemeente en bij de aansluiting met de bestaande woningen, hoe maak je een interessante straatwand, welke materialen worden gebruikt? Zo’n ontwerpproces gaat van grof naar fijn. Eerst de grote lijnen schetsen om na een aantal stappen door te gaan naar de uiteindelijke technische uitwerking. Op dit moment staat de basis van het straatbeeld, de gevels en de concept verkaveling. De plattegronden zijn nog volop in bewerking.


22 royale villa’s
De kracht van Royaal Rotterdam is dat er straks 22 unieke villa’s worden gerealiseerd waarbij de nieuwe bewoners hun specifieke woonwensen kunnen inbrengen, maar waarbij ook een sterk onderling samenhangend straatbeeld ontstaat. Door regie op de architectuur van de individuele woningen wordt een beeld met klasse en toekomstwaarde bereikt. De villa’s worden straks allemaal familie van elkaar en onderscheiden zich door hun eigen karakter.  

Royaal Rotterdam oostgevel-A-Tiny.jpg
Royaal Rotterdam westgevel-A-Tiny.jpg

Bovenstaand zijn nog de eerste schetsen, die nog niet zo mooi zijn uitgewerkt als de uiteindelijke ontwerpen, maar het geeft wel alvast een eerste beeld.

De baksteenarchitectuur van de woningen kenmerkt zich door de zorgvuldige detaillering en het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Comfortabele villa’s die toekomstbestendig zijn, maar die door hun hoofdvorm of detaillering meer modern of meer klassiek kunnen worden uitgevoerd. Om een goede basis voor het totale plan te leggen, werken wij een aantal woningtypes uit. Woningen met een kap of juist met een plat dak, die variërend zijn in grootte van het woonoppervlak en verschillen van indeling. U kunt straks als koper dus als eerste stap kiezen voor het woningtype dat u het meest aanspreekt en het best bij u past.


Customizen
De volgende stap is de door u gekozen villa volledig aanpassen naar uw wensen, het customizen. Bijvoorbeeld met aan- en uitbouwen, veranda’s, andere indelingen of innovatieve technieken. Wij zullen u een aantal varianten voorstellen om u op weg te helpen, maar u kunt uw woning nog persoonlijker maken met eigen ideeën. Vervolgens maken wij voor u inzichtelijk of deze passen binnen het bestemmingsplan en de randvoorwaarden van de gemeente, of deze technisch mogelijk zijn en brengen we de kosten hiervan in beeld. Onze kopersbegeleiders zullen u bij dit traject intensief begeleiden.

NBU en MIX: een vakteam
De samenwerking Nederlandse Bouw Unie en Mix Architectuur heeft in Park 16Hoven reeds eerder haar succes bewezen. Een aantal jaren geleden hebben wij de woningen aan de Copernicuslaan ontworpen en gebouwd en het plan Arundo aan de Van der Waalslaan is door ons recent opgeleverd. Deze projecten geven een goed beeld van de kwaliteit en tijdloosheid van ons vakmanschap.

NBU is overigens niet alleen in Park 16Hoven actief, maar is momenteel ook bezig in Kralingen, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. Naast Zuid-Holland beslaat ons werkgebied ook Noord-Brabant en Zeeland. Met onze 50 jaar ervaring zijn wij een middelgrootte zelfstandige ontwikkelende aannemer die haar uitdaging vindt in mooie, aansprekende projecten zoals Royaal Rotterdam.
 

Planning
Wij verwachten dat in het eerste kwartaal van 2018 gestart zal worden met de verkoop, waarbij op dat moment ook alle verkoopdocumentatie van de verschillende woningtypen beschikbaar zal zijn. Als alles volgens planning verloopt zal de bouw na de zomervakantie van 2018 aanvangen.

Tot zo ver de tussenstand. Zodra er weer nieuws te melden is leest u dat hier en op Facebook. Het nieuws in uw mail ontvangen? Schrijf u dan hier in.